Blog
Dipy sunt soluții concentrate, care sunt folosite pentru a intensifica aroma și atractivitatea nadei sau a boilies-urilor, în timp ce boosterele sunt aditivi lichizi, mai puțin concentrați, care sunt
Crapul este un pește extrem de pretențios, care adesea necesită un efort considerabil pentru ca momeala noastră să-i stârnească interesul. De aceea, pescarii specializați în capturarea acestor pești capricioși folosesc diferite "instrumente" pentru a atrage atenția lor, cum ar fi boilies-uri proteice în mii de arome, pelete pentru pescuit și boostere și dipuri ce acționează intens asupra simțurilor lor.
În acest articol ne vom concentra asupra acestor două ultime produse și vom încerca să explicăm în ce mod se diferențiază unul de celălalt și când este oportun să le folosim.
Simțul de bază al peștilor este mirosul, care joacă un rol cheie în capacitatea lor de a recunoaște mirosurile asociate cu momeala și nălucile, chiar și fără necesitatea de a le prelua în gură. Acesta este motivul pentru care pescarii au adoptat practica de a adăuga diverse arome momelilor, pentru a atrage mai eficient peștii.
Dip-urile și boosterele sunt delicatese lichide pentru pești, care au ca scop îmbogățirea aromei nălucilor și a momelilor. Se caracterizează prin mirosuri extrem de intense, adesea percepute ca foarte pronunțate, de exemplu mirosul de calamar, creveți fermentați și acelea un pic mai plăcute nasului – fructe, sau chiar guma de mestecat.
Diferența cheie între aceste produse este consistența lor: boosterele au o consistență mai puțin densă și sunt cel mai adesea folosite pentru a îmbiba boabele, peletele. În timp ce dip-urile dense sunt destinate a intensifica nălucile noastre, care apoi sunt montate pe firul de păr.